percolateur_home

Percolateur. Cafetera per a la indústria hotelera

La cafetera Percolateur és un gasodomèstic de començant del segle XX que es va fabricar per a l’ús hoteler a la ciutat francesa d’Avinyó. Aquesta cafetera contenia l’aigua que s’escalfava des de la part inferior mitjançant una intensa flama de gas. Gràcies a la pressió que exercia el vapor, l’aigua s’elevava per la canonada fins que arribava al recipient de la dreta, on s’allotjava un filtre amb el cafè mòlt.

Accedir

Anteriors

hornillo_home

Fornet número III de Corberó

Fornet fabricat per l’empresa Corberó el 1930. Un objecte com aquest, que servia per cuinar o escalfar de manera més ràpida i segura, es va introduir fàcilment a les llars, doncs tenia un preu molt econòmic.

Accedir
calentador_home

Escalfador d'aigua

A mitjans del segle XIX, el gas va començar a utilitzar-se per escalfar l’aigua per a usos sanitaris. En els seus inicis, el funcionament dels escalfadors d’aigua es realitzava mitjançant els gasos de la combustió del gas en un cremador.

Accedir
tostadora_frutos

Torradora de fruits secs

Actualment que un sol electrodomèstic ens ofereixi la màxima versatilitat es contempla positivament, però anys enrere això no era freqüent i de fet existien aparells amb una funció específica.

Accedir
radiador_home

Estufa radiador “Art Noveau” model 88

Presentem una estufa radiador de la col·lecció. És un model singular i molt bonic que apareixia al catàleg de 1905 de l’empresa Garnier&Cie de Lyon, amb el nom de Radiateur “Art Noveau”.

Accedir
farola_home

El fanal de Bray

Aquest fanal de forma rodona és únic en el món de fanals. Per a la majoria de nosaltres és una raresa doncs fins ara, no es té notícia que alguna vegada hagi lluït en algun lloc del país. Va il·luminar espais i llocs públics de vàries ciutats europees i nord americanes.

Accedir
plancha_home

La planxa de gas

En la col·lecció del Museu del Gas tresoregem un gran nombre de planxes, però aquesta que presentem avui és l’única que conserva el tub que es connectava a la xarxa de gas, per la qual cosa es converteix en una peça molt especial.

Accedir
contador

El comptador de gas

Aquest és un exemplar de comptador de gas de pagament de principis del segle XX. Aquest comptador el podeu trobar a la vitrina de la planta –1 del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, on està exposat de manera permanent.

Accedir
ventilador_home

El ventilador de gas

Aquest model no va arribar mai a ser comercialitzat, va ser presentat per un estudiant d’enginyeria a la companyia el primer terç del segle XX. El seu origen ve dels egipcis i de l’antiga Grècia, com objecte amb forma de palmeta.

Accedir
Torre_Agua_home

Maqueta Torre de les Aigües

Aquesta maqueta representa un dels edificis més emblemàtics de Gas Natural Fenosa. Construïda per Jordi Miñana, treballador de l’empresa i maquetista de vocació, va ser cedida l’abril de 1993.

Accedir
registradora_home

Calculadora Astra

Aquesta objecte, malgrat que ara ens sembli un objecte obsolet en la seva època, va ser la revolució de les calculadores. Es tracta d’una calculadora manual adaptada, el nucli és de ferro i la carcassa de baquelita negra.

Accedir
lampara_home

Llum de taula

Aquesta peça és, sens dubte, una obra amb doble finalitat. Es tracta d’un llum de taula de gas que, a més de tenir la funció de fer llum, és una peça artística excepcional que decora qualsevol ambient.

Accedir
hornillo_home

Fogons dobles

Aquest és un dels primers fogons dobles del mercat. Es tracta d’una cuina amb fogons circulars. El tipus de cremador és simple en forma de pipa i té dues claus per al gas.

Accedir
lapiezadelmes

Cafetera industrial

La peça complia la funció de mantenir el cafè ben calent. Es tracta d’un objecte que data dels volts de 1900, que haguéssim pogut trobar en una cafeteria d’estil dels 4 Gats de París o Barcelona.

Accedir